Castelão kommer frÄn de ler-kalkrika jordarna (chão rijo) i Colares, strax innanför Atlantkusten. Det svala havsklimatet och det unika terroiret ger upphov till ett rött vin som Àr bÄde elegant och energiskt. Druvorna skördas för hand i smÄ 15-kiloslÄdor för att bevara frÀschör och fruktens integritet.
JĂ€sningen sker med hela klasar, som trampas med fötterna i ett öppet 1 000-literskar vid kontrollerade temperaturer mellan 22âŻÂ°C och 24âŻÂ°C. Efter avslutad malolaktisk jĂ€sning lagras vinet i sex mĂ„nader pĂ„ anvĂ€nda franska ekfat. Denna varsamma, lĂ„ginterventionsmetod framhĂ€ver CastelĂŁos naturligt livliga frukt och uttrycksfulla mineralitet.
Ljust karminrött i fĂ€rgen öppnar vinet med lyfta aromer av röda körsbĂ€r, vildjordgubbar, hallon och blodapelsin. Smaken Ă€r delikat men ihĂ„llande, med salt friskhet, finkorniga tanniner och en aptitretande, umamirik avslutning. Det Ă€r ett vackert finmejslat uttryck för CastelĂŁo â lĂ€tt i kroppen men fullt av nyanser och kustnĂ€ra charm.